top of page
Zoeken
  • mandysgoodfood

Zoete aardappel-pompoen soep


Dit is echt een van mijn favoriete soepjes!

Heerlijk met een stuk naanbrood of gewoon een stokbroodje.

Ik ben nog bezig met het maken van een glutenvrije naanbrood maar dit is tot nu toe steeds mislukt maar dat recept volgt soon online haha, working on it!

In ieder geval hier het recept van dit verwarmende soepje.  Ingrediënten voor 2 pers - 300 gr zoete aardappel geschilt - 400 gr pompoen - Gele currypasta koh tai - Tuinkruiden bouillon, kurkuma en peper - 2 tenen knoflook en een rode ui - Kokosolie - Kokosmelk - Stokbrood of naanbrood - Rauwkost

 

Snijd de ui en knoflook in stukjes en fruit deze in een lepeltje kokosolie in een soeppan. Snijd de zoete aardappel en pompoen in grove stukken en voeg deze toe in de pan. Vul aan met circa 600 ml water en voeg 2 theelepels tuinkruiden bouillon toe. Voeg 0,5  theelepel currypasta toe, voeg een theelepel kurkuma toe en een snuf peper. Laat dit voor ruim 15 minuten koken. Bak ondertussen een stokbroodje of naanbrood en snijd de rauwkost. Mix de soep met een staafmixer tot een glad geheel, als het te dik is, voeg dan nog wat water toe. Serveer in kommen en voeg 2 eetlepels kokosmelk uit blik toe (als een soort versiering). Zet de rauwkost op tafel en snijd het stokbroodje of naanbrood. Eetsmakelijk! 

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page